Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твПърво, хората става все по-неинформирани,

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твПърво, хората става все по-неинформирани,
Коментари Харесай

Политолог: Хората ставаме все по-глупави, защото мислим и четем по-малко

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Първо, хората става все по-неинформирани, по-малко мислим и по тази причина ставаме по-глупави. Причината за това е елементарна. Преди 10-20 години информацията беше скъпа. Ако искаш нещо да научиш, би трябвало да отидеш до библиотеката, за вземеш книга, да я прочетеш, да я научиш. В момента информацията не е скъпа, тъй като е на всички места. И заради тази причина хората стопират да търсят информация.

Това разяснява политологът Димитър Аврамов в ефира на Нова тв.

Хората към този момент четат доста по-малко. А това стопира развиването на интелекта. Цели генерации израстват с облици, които са създадени наготово и сервирани. А не с нереално мислене, което се пробва да открие нещо, уточни той.

Какво виждам в новите технологии - компании, които желаят да си съкратят разноските, стартират да употребяват изкуствен интелект, който употребява големия потенциал на компютъра, който стои зад него. Софтуерният разсъдък е нещо неприятно за тези хора, които са експерти в региона на продуктите. Има доста специалности, които са застрашени през идващите години от изгубване. Така че ние няма да се борим с роботи, а със софтуерен разсъдък, уточни Аврамов. 

Единственото ни преимущество е творчеството, само че въпросът е докога ще го имаме това преимущество, добави той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР